top of page

İÇ MEKANDA DETAY ÇALIŞMALARI

İç mekânda detay çalışmalarını bizler sizlere, şantiye ve tasarım ofisi arasında yapılan tasarım, uygulama mantığında ilerleyen ve olmaması gereken kısımları anlatacağız.

Bir mekân içerisinde kullanılmasına karar verilen, malzemelerin veya yapı ürünlerinin doğru teknik ve analizler ile sistemlerin kurulması gerektiğini biliyoruz. Sistem olarak bizler yapmış olduğumuz tasarımlarda hem teknik detayları hem sistemleri oluşturarak. Alan içerisinde Detay resimleri ile sistem sorunlarını ve istemiş olduğumuz tasarım detaylarını oluşturuyoruz.



Detay her nokta için geçerlidir. Detaylı çalışmalar yaparsanız şayet, bu sizin iç mimari mantığında özel ürünleri tasarım ve teknik detay çalışma becerinizi de geliştirir.

Ofis ortamında veya kendi çalışma alanımızda öncelikle alanın veya mekânın işlevini göz önünde bulundurmalıyız. Ardından bir döngü içerisine çekerek mekânın amacına uygun kullanılacak yapı malzemelerinden itibaren, oradaki renk, ton, geçişler veya belli bir akımların ne olduğunu düşünmeliyiz.


Yapıların içerisinde ben düşündüm oldu değil, ben tasarım düşüncemi teknik detayıma katarak çıkardım mantığını zorlamalıyız. Bu düşünce hareketi ile sırası ile yapı mimari projesi hazır ise alanları hem tasarım düşüncemizden hem de teknik detayların anlatımlarını sağlayacak, eskizleri oluşturmaya başlamalıyız. Bazı malzemeler ve sistemler için destekte alabilirsiniz ki bu zaten en normali. Destek almanız size daha doğru bir sistemi nasıl kurmanız gerektiğinin önünü açacaktır. Destek için gerekirse firmaların kendi içinde bulunan demoları, internet sayfalarını, yapılmış birkaç örnek varsa onları inceleyerek Detay resimlerini oluşturmaya başlayın.



İç mekânda detay çalışmaları nereler için gerekli

Bilindiği gibi mekânın tasarlanmasının yanında, birde şantiye ayağı olan, montaj kısımları başlar. Bizler en çok tasarımdan sonra şantiye ortamında karşılaştığımız durum. Tasarımın aslında düşüncesinin güzel uygulamasının zor olduğunu görüyoruz. Bunun içinde her zaman bir küçük tefriş dahi tasarlamış olsanız, onun oradaki alan veya kapladığı mesafeden tutunda tesisat durumuna kadar, bir sonraki adımını da her zaman düşünün.

Biraz kafanızın karıştığını düşünüyorum, konuya açıklık getirmek için adım adım gideceğim bu sayede, her bir adımda daha anlaşılır olacak. İçinizde bir tasarımcı ruhu var, aslında yapacağınız mekân içi özel tasarımlarınız veya tamamen mekânı tasarlayacak düşüncelerinizde var. Sorun sizin tasarım yapamamanız değil, bir sonraki adımı izlerken çıkacak sorunu görememeniz buda normal aslında biraz deneyim ve malzemeleri tanıyıp anlamak ile olur.

İç mekânda tasarım detayları, (Merdiven Örneği)

İçeride bulunan merdivenler, bu merdivenlerin malzemesinin ne olduğu, hangi teknik detayları içerirse, sizin veya müşterinizin istediğini verir, örnek olarak, merdivenin tüm ana taşıyıcılarını ahşaptan düşündünüz kaplamada ahşap, yalnız bir korkuluk yapmanız gerekiyor, hareket çok olduğu için ahşap korkuluk çok sallanacak, belki de bir sonraki adımda sizi sıkıntıya sokacak. Bunun için yapılması gerekenler, öncelikle ahşaptan basamak dahil ana kaburgayı oluşturan merdiven içerisine bir demir parça yerleştirip, bunu hem ana taşıyıcı içine hem de korkuluk içerisine sokum şeklinde yerleştirerek yükü çekmeyi ana kaburgaya ahşabı sadece kaplama olarak kullanmış olursunuz.



Bir diğer yöntem ise, ana taşıyıcıdan cam korkuluk bağlantısı yaparak, korkuluk yapımını tamamlayıp, ardından ahşap profil ile bir küpeşte yaparak sistemimizi tamamlayabiliriz.

Aslında burada sizlere özetlemeye çalıştığımız, bir sistem bir şekilde çözülmüyor ise birçok yöntem ile çözebilirsiniz. Şayet bunu tasarım yaparken düşünebilirseniz. Doğru tasarım doğru uygulama düşüncesi olmuş olur.

Bunu düşünce olarak değil tasarım olarak birçok yapı için düşünebiliriz.

Alanları kısaya almayın, alanları geniş görüp mekan kavramında uyumunda önemli olduğunu unutmayın, her doğru doğru olmadığı gibi her tasarımda tasarım değildir.

Tasarımını yapacağınız bir ürünün veya mekan içerisinde bir noktanın eskiz ile başladığınız yolunuzda bir sonraki adım olan, tasarım ve tasarım teknikleri geleneğinde uygun adımları atabilmek için, tasarımı tamamladıktan sonra onu ya 2 boyut olarak yada 3 boyut olarak Detay resimlerini oluşturacak şekilde çalışmalarınıza başlayın.

Sizlerden ricamız bu anlatımlar deneyimleri dikkate alınarak yapılıyor. Sizlerde bu çalışmaları okuduktan sonra bizler ile iletişime geçip soru ve önerilerinizi yorum kısmından bırakabilirsiniz en azından bir tartışma ortamı yaparak daha anlaşılır ve açıklayıcı sonuçları almanızı sağlayabiliriz.

Ayrıca çalışmasını yapmamızı istediğiniz konular içinde bizler ile iletişime geçebilirsiniz.

Comments


Haber Bültenimize Abone Olun • Kaçırmayın!

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz!

  • Instagram
  • YouTube

WHATSAPP İLETİŞİM HATTIMIZ

 

0539 877 56 26

​Şantiye Adam

Tasarım Alüminyum Sitemizi Ziyaret Ettiniz mi?

qt=q_95.webp

ALÜMİNYUM CEPHE SİSTEMLERİ

2022 BY ŞANTİYE ADAM

bottom of page